O NÁS
PÁTOU GENERACÍFIFTH GENERATION
Rozhodl jsem se pokračovat ve farmaření po svém dědovi. Když jsem se rozhodnul, bylo mi 19 a bál jsem se, že to bude moje nejhorší rozhodnutí v životě. Založil jsem si pastevní chov prasat a prodávám své lahodné selečí. Pomáhají mi rodina a přátelé. Dědovo stádo Charolais, s plemeníkem, plánuji obměnit za plemeno pro současný program farmy vhodnější. Chovám zhruba třicetikusé stádo prasnic s vlastním plemeníkem k rozšíření nabídky farmy o hybridní selata Hembat. Díky přístupu k jejich chovu se stávají moje selata žádanými. Umíme je představit restauraci i nabízet na trzích. Základem k živočišné produkci je rostlinná výroba, ta zahrnuje pastviny, louky a pole. Pěstujeme kopřivu, krmiva pro Hembaty a píci pro tury. Farmou protéká malý vodní tok se třemi vodními nádržemi bohatými na vodní faunu.
Farma od počátku hospodaří na propachtované půdě s péčí řádného hospodáře s postupnou přímou aplikací principů cirkulární ekonomiky. Při hledání plodiny vhodné pro cirkulární ekonomiku a tedy i pro farmu jsme se pustili do kopřivy. Ve spolupráci s odborníky vznikl později koncept průřezového využití kopřivy v zemědělsko-potravinářském komplexu. A jsme v tom výborní i na světové úrovni! Nabízíme zemědělským podnikům vhodný genetický materiál a založení několikaleté nebo trvalé fytoremediační permakultury s využitím v zeleninovém, krmivářském, potravinářském, přadném i farmakologickém nebo kosmetickém odvětvích. Můj chov Hembatů má nutričně i kulinářsky mnoho předností. Cílem je mít vlastní zpracovnu a občerstvení.